Вчера стана ясно, че почти сигурно пропада евентуалният мач на Кобрата с Дейвид Хей. Други двама боксьори в тежка категория също са отказали да излязат срещу българина, който има 17 поредни победи на профиринга.

Британски медии разкриха, че бившият световен шампион Хей вече се е договорил с мениджърите на Мануел Чар. Германецът от ливански произход се би с Виталий Кличко през септември миналата година. Мачът бе в Москва, а украинската легенда спечели с технически нокаут в първия рунд.

Хей ще се завърне на ринга на 29 юни и бил много амбициран да постигне впечатляваща победа. Наскоро британецът се изцепи, че след два мача ще бъде официален претендент за мач срещу някой от братята Кличко. Докато почиваше, Дейвид постоянно атакуваше в медиите и социалните мрежи двамата украинци.

Кубрат Пулев бе готов да излезе срещу бившия световен шампион. Кобрата призна, че британецът е много класен боксьор, но изрази увереност, че може да го победи. За момента единственият реален мач пред българина е този срещу победителя от двубоя Стив Кънингам - Тайсън Фюри. Въпросната среща е на 20 април в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън". Кобрата и победителят от него ще определят официалния претендент за мач срещу Владимир Кличко.

"Все по-трудно се получава със съперниците, явно вече много хора ги е страх от мен. Това обаче не ме притеснява, защото тренирам постоянно и няма как да изгубя игрови ритъм. Вече толкова години се боксирам, спокойно мога да кажа, че това е моята втора природа", сподели спортист номер 1 на България за 2012 г.

В момента Пулев се готви в София. Той тренира всеки ден на спортния комплекс "Диана". Последният мач на Кобрата бе на 29 септември миналата година. Тогава той накаутира в 11-ия рунд руския гигант Александър Устинов в Хамбург, припомня ТопСпорт.

Денис Бойцов стана претендент за европейската титла на Кобрата