Европейското първенство по таекуон-до ITF 2013 се проведе в курортния словенски град Блед от 23 до 28 април и събра 800 състезатели от 30 страни. Шампионатът привлече вниманието на представители на шоубизнеса и политиката на Словения, специален гост в един от дните беше председателят на словенския парламент Янко Вебер.

В последния ден от надпреварата българските таекуондисти извоюваха злато в отборния спаринг при жените и в дисциплината самозащита при юношите. Със сребро се окичиха Амалия Колева на силов тест, Илиян Томанов на специална техника за юноши и мъжкият отбор в най-новата и атрактивна дисциплина поуър тийм спаринг.

Албена Малчева спечели последния медал за България в надпреварата - бронз на специална техника за жени и стана най-титулуваният състезател в Блед с 3 златни и 1 бронзов медал. България ще бъде домакин на световното първенство по таекуон-до ITF от 18 до 21 юли, което ще се проведе в зала Арена Армеец, предаде БТА.

Последна проверка за националите преди тренировъчния лагер за световното ще бъде Държавното отборно първенство по таекуон-до ITF през юни в Пловдив.