Българката надмогна тежък сезон с травми и лоши резултати, класира се до битката за разпределение на медали, където записа достойно класиране.

Преди година Мирела ни изненада много приятно със сребро на Олимпийските игри в Рио, но в Лондон не сполучи да повтори изключителния си успех.

„Разочарована съм, излязох за медал - каза Демирева след финала в събота вечер. - Имаше доста причини, но не искам да се оправдавам. Знам, че мога повече.

Представянето беше достойно, но аз излязох за медал. Но медал тази година няма. Затова догодина. Да скоча 195 сантиметра беше във възможностите. Изпитвам затруднения с разбега си, когато е по-високо напрежението.

Трябва изключително много да го изпипам, защото всяка една малка грешка просто ми изяжда скока. Когато съм под напрежение, понякога се засилвам повече и не мога да удържа скока си. Има върху какво да работим.

Днес скачах най-хубаво от през целия сезон.

Все пак ще запомня сезона с това, че не се скрих, не се скрих от ниските височини, скачах ... и след няколко години, когато изляза на пистата в Токио ще знам, че няма да се уплаша.”