Срещата на българския претендент и британския шампион в тежка категория е на 28 октомври, а вече стана ясно, че тя ще е под затворения покрив на стадион "Принсипалити" в Кардиф, а не под открито небе.

На практика това ще превърне арената на големия мач в нещо като огромна зала. Вчера Еди Хърн, импресарио на Джошуа, обяви, че очаква всички 80 000 билета да бъдат продадени.

Това ще значи нов рекорд в историята за най-посетен боксов мач в закрита арена. На сайта на стадиона в уелската столица вече се похвалиха, че именно това е целта - срещата там на 28 октомври да бъде записана като номер едно в книгата с този рекорд.

В момента той се държи от мача между Мохамед Али и Лион Спинкс, който е игран през 63 000 зрители в закрития "Ню Орлиънс Супердоум" през 1978 г. Великият Али побеждава и взима реванш за загубата си от същия опонент 7 месеца по-рано.

Тази битка е №13 в историята на най-посетените в бокса изобщо. Но и най-отгоре в списъка с най-големи публики на мачове, които не са под открито небе.

Пред историческия мач Али - Спинкс в общата класация са двубои на митове като Джо Луис, Джак Дойл, Джак Демпси, Хулио Чавес на "Ацтека".

На върха са двата боя на руснака Дмитрий Чудинов в открития мотоциклетен комплекс във Волгоград, събрали над 150 000 зрители.

Мачът Джошуа - Владимир Кличко тази пролет бе гледан на "Уембли" от 90 000 фенове, но също без покрив.