На 15 декември завърналият се на ринга след отменено наказание за допинг Поветкин ще срещне румънеца Кристиан Хамър. Руснакът има само една загуба в кариерата си на профиринга - от Владимир Кличко в 12 рунда през 2013 г.

Боят е елиминация за определяне на противник на Джоузеф Паркър, който държи титлата във версия WBO. Поветкин обаче е и претендент №2 в WBA, където Пулев е на пета позиция. Според Еди Хърн, промоутърът на Антъни Джошуа, бой с руснака може да е следващата цел на британеца.

"Поветкин е голямо име, а преди санкцията и паузата в кариерата му, винаги сме го имали впредвид за голям мач", потвърди Хърн.

Според медиите във Великобритания, нищо чудно именно това да е големият бой на 2018-а за Джошуа, а не с Деонтей Уайлдър (САЩ) или новозеландеца Паркър. Ако победи Хамър, Поветкин ще огледа вариантите на това да се бие с Паркър, както е по програма, или директно да потърси договорка с щаба на Джошуа за зрелище - в Москва или на "Уембли".

При всички положения появата на такъв вариант отлага още повече като позиция в поредица мачове така чакания от нас бой Джошуа - Пулев.

Той трябваше да е на 28 октомври тази година в Кардиф, но травма на българина го предотврати.