Това бе второ поредно попадане в топ 10 след осмото място в Оберхоф преди седмица.
 
Съставът ни, който бе изграден от Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев, свали всичките 40 мишени и използва общо девет допълнителни патрона.
 
Победител стана квартетът на Норвегия, който най-вероятно ще бъде в същия състав и на Олимпиадата в Пьончан.
 
Ларс Хелге Биркеланд, Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен и Йоханес Тингес Бьо изминаха трасето на 4 по 7,5 километра за 1:13:11.1 час след седем допълнителни патрона.
 
Втори завърши Франция на 24,9 секунди и с шест патрона в запас, въпреки добър трети пост на звездата им Мартен Фуркад.
 
Той си партнираше със Симон Дестьо, Кентен Фийон-Майе и Антонин Гигона.
 
Русия в състав: Алексей Волков, Максим Цветков, Антон Бабиков и Антон Шипулин, стъпи за първи път на подиума в щафетно бягане през този сезон. 
 
Сборная използва само четири допълнителни патрона (най-добрата стрелба в състезанието), но ски-бягането не стигна за по-добро класиране. Тимът остана на 53,4 секунди зад победителите. 
 
В стрелбата на нашите най-добре се представи Анев, който дори не използва допълнителни патрони, предавайки на втория пост с 26 секунди изоставане от победителите.
 
Антон Синапов използва пет допълнителни патрона и предаде на 15-а позиция, Димитър Герджиков с два допълнителни остави 10-а позиция на Владимир Илиев. 
 
Илиев можеше да да се пребори и за осмо място, но две грешки в последната стрелба го оставиха зад Ондрей Моравец (Чехия).
 
Четвъртото място в състезанието бе за Германия, а петото за Австрия. Италия е на шеста позиция, а Швеция на седма.