Сред основните лектори са известният американски автор на тема фитнес, спортна психология и хранене - Мат Фицджералд, британската ултраатлетка и модел Кати Джейн Л'ерпение и избягалият 44 маратона в 44 държави за 44 дни Питър Томсън.

Третото издание на семинара "Физкултура" ще бъде на 10-ти март в Sofia Event Center и се очаква да привлече стотици активни, спортуващи хора. Има какво да видят и чуят.

Кати Джейн Л'ерпение, която е професионален модел, е единствената жена прекосила самостоятелно Великата китайска стена.

Предизвикателството й отнема 6 месеца, а изминатите километри са 4500 (равносилно на 102 маратона). Сред впечатляващите постижения на Кати са преминаване от Белгия до Истанбул с велосипед, както и траверс на ледената шапка на Патагония - където е отново първата дама, справила се със задачата.



Питър Томсън е друг лектор от Великобритания, който миналата година посети България по време на свое благотворително предизвикателство - 44 маратона в 44 европейски държави за 44 дни. Маратонът на Питър в София беше 10-тият му пореден и той успя да го завърши с подкрепата на Спортен клуб "Бегач".

Каузата, за която британецът събира средства с проекта си, е насочена към хората с умствени и психични проблеми и цели да даде вдъхновение за предизвикване границите на мисълта и тялото.

Сред останалите лектори, които ще застанат на сцената в голямата зала на семинара, са:

- Единственият българин непрофесионалист, преплувал Ламанша - Стефан Иванов

- Преминалият пеша от Мексико до Канада (над 4000 км) - Петър Ванев

- Спусналият се със сноуборд от връх Ленин (7134 м) Владимир Павлов...