Славният тим, който не се намира в най-доброто си състояние този сезон, победи в "Медисън Скуеър Гардън" с 6:3 "Каролина Хърикейнс".

Роденият в Русе, но състезаващ се за Русия Георгиев отново получи доверие да започне на вратата, като спаси 41 удара в двубоя.

22-гдишният младеж изравни рекорд на Дан Блекбърн, който единствен този век е достигал 40 и повече спасявания в дебютния си сезон. Нито един друг вратар не е успявал да го направи.

Геройствата на Георгиев бяха особено ярки в третата третина, която започна при 3:3 и ударите следваха към двете врати. Тази на българина се оказа заключена, а съотборниците му нанизаха три шайби за победата.

"Той играе добре - призна треньорът Ален Виньо. - Прави това, което искам от един вратар - да пази така, че да имаме шанс да спечелим мача. В много двубои в НХЛ вратарите са разликата и дотук Алекс се справя добре.".

"Опитвам да не променям нищо в подготовката си, емоциите са същите като при първия мач - каза Георгиев. - Малко по-уверен съм, но не бива да губя концентрация.".