Британецът победи Джоузеф Паркър с единодушно съдийско решение в най-чакания боксов мач от началото на годината. 28-годишният шампион запази стопроцентовия си актив и има 21 победи от 21 двубоя, 20 от които с нокаут.
 
Срещата се игра пред 78 000 зрители на "Пирнсипалити стейдиъм" в Кардиф, а двама от реферите отсъдиха 118:110, а другият 119:109 в полза на Джошуа.
 
Британецът притежава титлите в сериите WBA, IBF, IBO и WBO, а четвъртият колан е в американеца Деонтей Уайлдър, когото Джошуа предизвика непосредствено след края на мача си срещу Паркър.
 
Срещата между Джошуа и Паркър започна доста предпазливо, като в началните рундове двамата не предприемаха сериозни атаки. 
 
Дори може да се каже, че новозеландецът имаше леко предимство.
 
Това се промени след петия рунд, когато Антъни Джошуа предприе по-атакуваща стратегия и нанасяше доста точни удар на своя противник.
 
След осмия рунд Паркър започна все повече да се уморява, действията му бяха забавени и трудно успяваше да нанесе удар.
 
Джошуа имаше сериозно надмощие в заключителните рундове и очакване грабна победата.
 
Самият Паркър призна след двубоя, че Антъни Джошуа е бил по-добрият боксьор, новозеландският боксьор прие загубата с достойнство.
 
"Днес бях победен от по-добър шампион", сподели той.
 
Победителят в мача заяви:
 
“Запомнете, че аз съм обединеният световен шампион в тежка категория. В тези 21 професионални мача имам шест, които са били за титла. Не вярвам изобщо на еуфорията около Уайлдър, не мога да говоря предварително, защото за такъв мач трябва моят екип да седне да преговаря с неговия и тогава ще видим какво ще се случи”, каза Джошуа, преди да вземе микрофона и да изкрещи: “хайде, бейби, да го направим!”