Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева вдигнаха на крака публиката, след като го направиха и в събота, когато спечелиха титлата в многобоя.

Съчетанието, което е изключително като сложност, бе перфектно като изпълнение днес, като публиката сякаш "влезе" в него и го изживя емоционално с петте български мочичета.

Този състав на треньорката Весела Димитрова вдъхва надежди да гледаме феноменални изпълнения от него и занапред, защото нивото му в момента е страхотно.

Те получиха рекордната оценка от 20.850 точки (12.300 за трудност), с което не оставиха шансове на конкурентките. И подобриха съботната си оценка от 20.650, която също бе рекордно висока.

Втори се класираха петте състезателки на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Трети остана ансамбълът на Италия с 19.650 точки, като отборът от Апенините оспорва и подаде контестация, но тя бе отхвърлена.

На три топки и две въжета българският ансамбъл остана трети, печелейки третия си медал за уикенда. Момичетата ни допуснаха грешки в изпълнението си (излизане на гимнастичка и уред извън терена) и бяха оценени със 17.700 точки.

Златният медал на топки и въжета спечели Япония с 18.800 точки, а на второ място е Италия със 17.800.