Родният боксьор трябваше да се боксира срещу Доминик Бризийл, но срещата пропадна. Оказа се, че американецът се надява на мач срещу сънародника си Дионтей Уайлдър.
 
От IBF веднага насрочиха мач между Кобрата и британеца Дилиън Уайт, а победителят , трябваше да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа  за титлата му в IBF.
 
По-малко от 48 часа след насрочването на мача, Еди Хърн, който е промоутър както на Уайт, така и на Джошуа призна, че клиентът му не е въодушевен от идеята за мач срещу Кубрат Пулев.

Въпреки това, на Хърн му допадна възможността за такъв мач, като обсъжда провеждането му в София, където според него ще се напълни цяла зала или стадион.
 
"Дилиън се е прицелил в мач срещу Дионтей Уайлдър", сподели Хърн.
 
"Вложили сме всичките си усилия за мач срещу Уайлдър за титлата на WBC. От там обаче не бързат на направят Уайт основен претенден. От WBC могат да насрочат и претендентски мач, което усложнява нещата.
 
Опцията за мач срещу Пулев е добра, но Уайт се е прицелил в Уайлдър. 
 
Не съм сигурен какво ще решат Дилиън Уайт и щабът му, но едно е сигурно, щом си задължителен претендент в IBF, то рано или късно ще се биеш за световна титла", завърши Хърн.