Охранителят е вън от опасност и след няколко часа в болницата е изпратен за лечение у дома, съобщи "Ройтерс". Инцидентът е станал на кръстовище в града, като антуражът на Мейуедър от няколко луксозни автомобила се е придвижвал от нощен клуб към хотел.

Самият боксьор не е бил в колата, по която е стреляно, въпреки че обичайно се вози точно в нея. Според полицията в Атланта стрелецът е имал добра информация за колоната с няколко автомобила и е насочил оръжието към този, в който е очаквал да е Флойд. Ранил е в бедрото бодигарда, който е управлявал колата.

Мейуедър има скандална слава в Щатите въпреки безспорното си наследство в бокса, където постигна 50 победи в 50 мача на професионалния ринг. Той обяви отказване от спорта преди няколко месеца, но... вратичката при него винаги е отворена за завръщане, защото сумите за такъв бой биха били огромни.

Смята се, че това е най-богатият спортист на новото време, като самият Флойд, наричащ себе си Парите, се похвали със състояние, надхвърлящо 1 милиард долара.

Напоследък около бившия (или все още активен) боксьор витаят информации за мащабна офанзива в хазартния бизнес и опити да влезе като партньор в големи казина в Лас Вегас.