Председателят на БОК присъства на награждаването на Светла Димитрова със специално отличие от Европейската атлетика за жени с лидерски качества и постижения в този спорт.

“Пожелавам си повече от големите ни спортисти да остават с своята област и спортове,“ каза Костадинова.

След това тя коментира и ситуацията около родните щанги, след като отборът ни бе изхвърлен от участие на Световно първенство, заради пропуск да се подадат списъци за допинг-контрол.

"Аз научих от медиите. Говорих със Свилен Нейков, има някаква грешка, гаф, хората ще имат скоро Управителен съвет и ще накажат виновните," каза Костадинова.

"Не мисля, че има някакъв саботаж. Просто имаме само още едно състезание догодина, а така бяха две. Много неприятна ситуация. Мисля, че този, който е сгрешил, ще бъде наказан."

"Иначе се радвам и за Боянка, и за Валентин. Чакаме от Азербайджан запитване, за да дадем ние от БОК официалното си становище, и тя да може да участва на Олимпиада. Пожелавам успех на всички. Дай боже да няма повече такива скандали, че вече като го чуя този спорт, в главата ми е само допинг. Да се стягат, пожелавам успех на Неделчо Колев, добър спортист и ръководител. Тази грешка е малко по-фатална, но нищо, няма безгрешни хора," добави Костадинова.

Междувременно стана ясно още, че Правец ще бъде домакин на Европейска купа на 10 хиляди метра бягане на 8 юни 2013 година, информира Гонг.