След като в събота стана първа на 200 метра гръб, снощи Аврамова се наложи на 50 и на 100 м гръб, както и на 50 м свободен стил. Слабата конкуренция и това, че подготовката й е насочена към европейския шампионат в Шчечин (Полша, 8-11 декември), не позволиха на Аврамова да постигне върхови резултати.

Въпреки това, софиянката, която преди седмица навърши 20 години, е доволна от представянето си: "Спечелих с лекота и времената ми не са кой знае какво, но пък и това състезание си имаше добри страни за мен. Треньорът Дейв Хичкок ми постави някои интересни тактически задачи, дори си позволихме някои експерименти, като например на 100 гръб", заяви Катя, цитирана от БТА.

Тя определи като "много забавно" участието си в т. нар. "скинс" на 50 м свободен стил.

"Влязох с първо време във финала, където бяхме 6 момичета. Спечелих всяка от сериите, в които отпадаше по една плувкиня, а съотборничката ми от Ийлинг - Джина Хейн, беше втора всеки път. Накрая, когато останахме двете, я изпреварих с 6 десети. Много съм щастлива, защото тя е "чистокръвна" спринтьорка и това е основната й дисциплина. Е, тя не беше толкова щастлива...", завърши с шега Аврамова.