Путин събра освиркванията на публиката, след като се качи на ринга, за да поздрави руски шампион в свободните боеве, спорт, към който премиерът винаги е проявявал голям интерес. Руският боец победи свой американски опонент.

Руският премиер се качи на ринга снощи след края на кървавия мач между руския шампион в тежка категория Фьодор Емелианенко и Джеф Монсън, но началото на поздрава му беше заглушено от дюдюкания и освирквания. Зрители качиха видеоклип в YouTube, който само до тази сутрин е гледан над 500 000 пъти.

Путин прегръща Емелианенко и започва да говори, но му се налага да направи пауза, защото тълпата го посреща с освирквания. Тя избухва в овации, само, за да поздрави Емелианенко като "истински руски герой". Това е един от редките пи ар провали за премиера, чиито телевизионни изяви обикновено са стриктно режисирани, въпреки че днес се появиха различни мнения дали освиркването е било конкретно насочено към Путин.

Блогърът Алексей Навални, известен с изобличаването на корупцията, публикува видео в своя сайт и написа, че това е "краят на една ера".

"Досега никога не е имало прояви на неодобрение към Путин на каквото и да било публично събитие", пише сайтът Gazeta.ru, цитирано от БГНЕС.

Но директорът на стадион Олимпийски, където се състоя мачът, Михаил Москальов заяви пред сайта Lenta.ru, че публиката реагирала с освирквания на напускането на ринга от американския боец.