Това изравни последната най-дълга успешна серия на тима от периода 12 декември 2008 - 1 януари 2009 година. Беноа Пулио единствен реализира при дузпите, след като шампионите наваксаха дефицит от 1:3 в редовното време. Тайлър Сегуйн се отличи с гол и асистенция за Бостън, а Брад Марчанд и Здено Хара също се разписаха. За домакините от Бъфало попаденията реализираха Кристиан Ерхоф, Томаш Ванек и Ти Джей Бренън, а вратарят Йонас Енрот спаси 39 удара, но и това не помогна, съобщи Гонг.

Минесота вкара три гола в третата част за успеха над гостуващия Нешвил, който изстреля тима на върха на класирането в НХЛ. Джордин Туту даде аванс на гостите през първата част, но Дани Хийтли, Кайл Брозяк и Кол Клатърбък донесоха обрата до 3:1. Райън Сатър върна още един гол за Нешвил 6 минути преди края, но за повече гостите нямаха сили. Минесота записа четвърта поредна победа в лигата и вече е едноличен лидер.

Детройт също вкара три гола в третата част при успеха над гостуващия Калгари с 5:3. Томас Холмстрьом се разписа на два пъти, Павел Дацюк добави гол и две асистенции, а Иън Уайт се отличи с гол и асистеция за третия пореден успех на отбора и общо седми в последните десет мача. Валтери Филпула също реализира, а капитанът Никлас Лидстрьом даде две асистенции. За гостите вкараха Жарем Игинла, Брендън Морисън и Оли Йокинен.

Лидерът на Изток Питсбърг загуби с 2:3 след продължение като домакин на Сейнт Луис. Алекс Пиетранджело донесе успеха на гостите 53 секунди преди края на допълнителното време. Скот Никъл и Джейми Лангенбрюнър вкараха за Сейнт Луис в редовното време. Стийв Съливан и Джеймс Нийл се разписаха за Питсбърг след асистенции на Евгени Малкин. Звездата на домакините Сидни Кросби, който по-рано през седмицата се завърна в игра след повече от 10 месеца лечение на контузия, остана без точка. Вратарят Марк-Андре Флюри отрази 40 удара, но и това не помогна на домакините.

Джейсън Дьомер отбеляза единственото попадение при успеха на Сан Хосе над гостуващия Чикаго с 1:0. Вратарят Анти Ниеми спаси всичките 34 изстрела срещу бившия си отбор и записа 14-и шутаут в кариерата си. Така домакините взеха четвърта поредна победа и се изкачиха на второ място на Запад.

Чикаго, който е лидер в Централната дивизия, пък допусна трето последователно поражение и падна на падна на трето място в Западната конференция.

Вицешампионът Ванкувър разби Колорадо с 3:0 като гост. Мани Малхорта, Райън Кеслър и Алекс Бъроус се разписаха за успеха. Вратарят Кори Шнвайдер отрази всичките 24 удара към мрежата си. Победата беше 247-а за Ванкувър под ръководството на Ален Виньо, с което той подобри рекорда на Марк Крофърд за треньор с най-много победи на кормилото на клуба.

Резултатите от НХЛ:

Бъфало - Бостън - 3:4 след дузпи

Ню Джърси - Кълъмбъс - 1:2 след дузпи

Ню Йорк Айлендърс - Филаделфия - 3:4 след продължение

Вашингтон - Уинипег - 2:1 след продължение

Каролина - Монреал - 3:4 след дузпи

Питсбърг - Сейнт Луис - 2:3 след продължение

Детройт - Калгари - 5:3

Флорида - Ню Йорк Рейнджърс - 2:1

Колорадо - Ванкувър - 0:3

Финикс - Анахайм - 4:2

Минесота - Нешвил - 3:2

Далас - Лос Анжелис - 3:2 след продължение

Сан Хосе - Чикаго - 1:0