Падна един от най-великите рекорди в хокея - за най-дълга серия мачове без нито един пропуснат, при това в месомелачката на Националната хокейна лига.

Защитникът на Филаделфия Кийт Яндъл поздрави публиката още с първия сигнал и пуснатата на леда шайба при гостуването на Ню Йорк Айлендърс, защото това бе негов 965-и двубой без прекъсване. Нито една контузия или друга причина не е спряла Кийт да играе в НХЛ от 26 март 2009 г.

Тогава той носеше пуловера на Финикс в лигата. В почти 13-те години от онзи ден игра за Ню Йорк Рейнджърс и Флорида, преди да облече екипа на Филаделфия този сезон. На 35 години, Яндъл е новият носител на званието "Железен", което се дава за най-дългата серия без пропуснат двубой.

Досега то бе за Дъг Джарвис и наистина бе уникално постижение, което вероятно никога няма да се повтори.

Защото нападателят игра от дебюта си на 8 октомври 1975-а за Монреал до прощалния си двубой на 10 октомври 1987 г. за Хартфорд в 964 поредни срещи! В цялата му активна кариера в НХЛ, Джарвис не е пропуснал нито един мач.

Яндъл все пак има такива в първите му два сезона в лигата.

Ето още малко за неговата уникална 13-годишна серия:

Записа в нея 20 877, 05 минути на леда, средно по над 21 минути на мач.

Вкара 91 гола и направи 479 асистенции - съвсем нелошо за бранител в хокея.

Бе избиран три пъти в Мача на звездите, игра финал за Купа "Стенли" с Рейнджърс (загубен) и на две световни първенства с отбора на САЩ.