Трагедия разтърси дома на олимпийската легенда - шампиона Боде Милър. 19-месечната му дъщеричка Емелин се удави в басейн в къща, съседна на семейната, в Кото де Каса, Калифорния. Екипът, пристигнал на място, не е могъл да помогне на момиченцето. Емелин е била транспортирана в близката болница, където медиците също не са могли да я върнат към живота.

Драмата се е разиграла през уикенда, но официално съобщение не стигна до медииите близо 48 часа. Самият Милър обяви с ужасно тъжна публикация в Инстаграм загубата на детето си.

"Ние сме безкрайно опустошени. Нашето момиченце Еми почина вчера. Никога не сме мислели, че можем да преживеем такава болка. Нейната обич, нейната светлина, нейният дух никога няма да бъдат забравени. Нашето малко момиче обичаше живота и му се радваше пълноценно всеки ден. Семейството ни моли да бъде оставено на спокойствие, за да преживее този миг", написа Милър.

Звездата в ските на САЩ с куп златни медали от Световни първенства и шампион от игрите Ванкувър 2010, и съпругата му Морган имат още три деца, а през октомври очакват пето.

Госпожа Милър е в болница от понеделник за изследвания, за да се предотврати влияние на получения шок върху състоянието й, тъй като е в напреднала бременност.