Пандемията от COVID-19 удря безпощадно по почти всички спортове. Голфът е пореден такъв в списъка, след като става ясно, че най-голямото състезание е пред отмяна именно заради върлуващия из цял свят коронавирус.

"Райдър къп" - турнирът, който противопоставя най-добрите голфъри от Европа и тези от САЩ, по всяка вероятност няма да се проведе. Надпреварата се организира през две години, а тазгодишното издание трябваше да бъде на американска територия, в Уистлинг Стрейстс, щата Уисконсин.

По програма "Райдър Къп 2020" трябваше да се проведе между 25 и 27 септември, но с оглед на тежката ситуация в Щатите, това изглежда няма да се случи и в близките дни се очаква развитие по темата.

Звездите на голфа, водени от №1 в света Рори Макилрой, вече обявиха, че не искат да играят, ако до надпреварата не бъдат допуснати фенове, каквато бе първоначалната идея на организаторите. Ако пък все пак се стигне до отлагане, а не до отмяна и "Райдър Къп" бъде преместен за 2021 година, това ще доведе до цялостно преструктуриране на календара на световния голф.

До 2001 година "Райдър Къп" се провеждаше на нечетна година, но тогавашното издание бе отложено заради терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември и от 2002 година насам състезанието е на четна година.