Отиващата в историята 2019-а изглежда по различен начин, видяна през обективите на големите фотографски агенции.

Набързо и разказана в кадри, предлагаме ви историята на една богата на събития година.

Някои от снимките са подбрани заради качествата им и атракцията, която носят. Уловили са уникални мигове от спортни събития, без да представляват част от най-важните моменти в годината.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА СПОРТНИТЕ СНИМКИ НА 2019 Г.>>>

Други са символни, за историята.

Ново ниво на дразнене на съперник (или тролене, казано на модерен жаргон). Играчите на Тексас Тех се подиграват лошо на Мак Макуад от Мичиган Стейт след победата над тима му в полуфиналите от колежанското първенство по баскетбол в Щатите (април).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Като например първата победа на Григор Димитров над Роджър Федерер - от нашата си, българска гледна точка към изминалите 12 месеца в спорта. А и среброто на Владо Илиев от световното първенство по биатлон - най-голям успех на мъж в този спорт за цялата му история у нас.

Или скандалните фотоси от стадион "Васил Левски", когато вдигнати във въздуха ръце и поведение на десетина фенове станаха световна тема на мача с Англия.

И те са част от темите, които дълго седяха в заглавията за тези месеци.

Други такива бяха боксовите мачове, превърнали се в модерни класики на Руис и Джошуа, европейската и световната титла на Ливърпул, гарнирани с невероятния обрат срещу Барселона... Триумфите на Джокович и Надал в тениса, ръгби емоциите от световното в Япония, и още...

Ето ги спортните снимки на годината.

Най-зрелищните или най-важните според събитията, които им дадоха живот.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА СПОРТНИТЕ СНИМКИ НА 2019 Г.>>>

 

Андреас Тоба (Германия) изглежда на ръба на силите, докато виси на халките по време на Световното първенство по спортна гимнастика в Щутгарт през октомври.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Инсбрук от птичи поглед - или по-скоро, от гледна точка, подобна на тази на чеха Томас Ванкура по време на старта от Световната купа през февруари.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos