Дамар Хамлин се завърна на терена за тренировки с отбора си по американски футбол Бъфало Билс.

Това се случва 221 дни след ужаса на 2 януари, когато получи сърдечен арест на терена срещу Синсинати. Той бе между живота и смъртта няколко седмици, оцеля, възстанови се и от месец водеше индивидуални занимания.

От вторник е с отбора и се включи в тренировките с пълна екипировка и "контакт", а в този спорт контактът е неизменна част от тях. Лекарите разрешиха на Хамлин да се върне на игрището и да участва на пълни обороти.

"Невероятно е - каза след първото занимание играчът. - Това е водопад от емоции, не мога да го опиша. Бог реши да се върна и да играя пак, а той не бърка. Едва не загубих живота си докато играех спорта, който обожавам.

Но не съм спрял да го обичам и не искам да правя нищо друго. Имам своите цели и не гледам назад. Трябва да ги преследвам така, както беше преди случилото се през януари.

Няма страх, никакъв страх. Има само вяра в това, че ще играя в НФЛ отново."

Това още далеч не е сигурно.

Бъфало ще изиграе първия си предсезонен мач на 12 август, но не е ясно дали Хамлин ще е в състава. Не е ясно и дали ще бъде включен изобщо в него за сезона в ужасно тежката лига, който започва през септември.

Тимът има трима играчи на позицията сейфти пред него към момента, а Дамар е четвърти избор. Но треньорът Шон Макдърмът призна, че в следващите седмици това може да се промени, ако представянето му е на нивото, на което бе преди инцидента в Синсинати.