Алберт Попов завърши на 27-о място в слалома от Световната купа във френския куророт Шамони.

Българинът даде 24-о време след първия манш и влезе в зоната на точките, но за съжаление не успя да подобри представането си и загуби три позиции в крайното класиране.

Той все пак затвърди доброто си представяне в слаломите, като за пореден път се нареди в зоната на точките.

Победител стана представителят на домакините Клеман Ноел, който бе трети след първия манш, но със стабилно каране във втория успя да се пребори за победата.

Той завърши на 16 стотни пред Рамон Ценхойзерн от Швейцария и на 19 стотни пред останалия на трето място Марко Шварц от Австрия.

Шварц и Ценхойзерн влязоха във втория манш като първи и втори в класирането, но направиха разочароващи спускания. Все пак добрият аванс им позволи да се качат на подиума.

Невероятно спускане направи швейцареца Лука Ерни, който бе 29-и след първия манш, но по категоричен начин спечели втория. Съвсем малко обаче не му стигна за подиум в общото класиране и той остана четвърти.

В надпреварата за малкия Кристален глобус в слалома убедителен лидер продължава да е Марко Шварц с 549 точки, 162 пред втория Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия.

В слалома Алебрт Попов е 26-и със 75 точки.

Французинът Алекси Пентюро, който днес остана на осма позиция, продължава да е лидер в надпреварата на гоелмия Крситален глобус. Той е с 268 точки пред Марко Шварц от Австрия, както и с 285 точки пред Марко Одермат от Швейцария.