Хокей при минусови температури, под открито небе и със 70 328 зрители по трибуните - това е шоу, което не се вижда често. Особено пък и във вечерни часове, на осветление.

Ню Джърси Девилс победи с 6:3 Филаделфия Флайърс в мач от сериите 2024 Navy Federal Credit Union NHL, а срещата се игра на огромния стадион "Метлайф" в Ню Йорк, който ще приеме финала на Мондиал 2026 във футбола.

ВИЖТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖА>>>

Температурите бяха около -1 градуса на старта на мача и паднаха още в хода на вечерта. Срещата напомни на Зимната класика на NHL, обикновено тези мачове - около Коледа и Нова година, се играят в обедните часове, за да има по-добри условия за хокеистите и феновете.

Тук говорим за вечерен двубой през февруари.

Публиката бе оглушителна и се забавляваше, но не е рекордна. Това е четвъртият най-посетен мач в историята на Националната хокейна лига и №8 изобщо за спорта хокей на лед.

Снимка: AP/БТА

105 491 зрители гледаха Зимната класика през 2014-а на стадиона в Ан Арбър, Мичиган.

Това е най-голямата аудитория на двубой от NHL, но не и рекорд изобщо в играта. На същата арена през 2010 г. невевероятните 113 411 фенове се събраха да видят сблъсъка на щата - Мичиган Уулвъринс срещу Мичиган Стейт Спартанс, от колежанската лига.

Най-голямата посещаемост извън Северна Америка е регистрирана през октомври същата година (2010-а) в Гелзенкирхен, Германия. Тогава на мача от Световното първенство между домакините и САЩ има 77 803 зрители.

Няколко мача на "Лужники" в Москва също спорят за места в първата десетка, но точната посещаемост на двубои в бившия СССР, играни на стадиона, не е фиксирана.

Предполага се, че е била между 70 и 80 хиляди.