Кеймбридж спечели абсолютна победа в 85-то издание на легендарната регата срещу Оксфорд, която за първи път в историята не се проведе в река Темза.  

От 1829 година насам до отмяната на състезанието миналата година заради пандемията, всички стартове неизменно бяха в Темза, но сега надпреварата освен, че бе преместена в река Грейт Уз, също така бе и на по-късо разстояние - 4890 метра вместо традиционните 6779 метра.

Кеймбридж записа убедителни победи и при мъжете, и при жените, задминавайки съперниците си с повече от една дължина и в двете състезания. 

Снимка: Getty Images

За дамите от реномирания университет това бе четвърта поредна победа, увеличила преднината им в исторически план на 45-30, а колегите им мъже спечелиха за трети пореден път и също водят с общо 84 успеха срещу 81 за Оксфорд.

За последно гребците на Кеймбридж бяха записвали три поредни победи в средата на 90-те години, когато доминират изцяло в перода от 1993 до 1999 година. 

Всички участници се подготвяха в нетрадиционни условия - на гребни тренажори в общежитията и домовете си заради наложените поради пандемията от COVID-19 ограничения.