Най-добрият български състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов ще има само седмица почивка преди да поднови подготовката си за следващия сезон. Попов е преминал функционални изследвания преди ден, с което приключи изминалия сезон и съвсем скоро ще поднови кондиционни тренировки.

Скиорът за четвърти път спечели приза за номер 1 на месеца в традиционната анкета на спортните редакции с четвъртото си място в последния слалом за сезона във френския курорт Куршевел. Алберт Попов получи 17 гласа и изпревари национала в ски ориентирането Станимир Беломъжев, който взе 6, в класацията за март.

"Наградата значи много за мен. Сезонът беше изключително шарен. Смятам, че си изпълнихме целите и показахме, че вървим напред. Надявам се да продължим да работим в правилна посока. Не смятам, че съм далеч от подиума, но всичко трябва да пасне и да се случи в правилния момент", коментира Попов, който завърши на 21-о място в подреждането за малката Световна купа в слалома.

"Ще стартирам новия сезон с номер 19, което за момента е най-предната ми позиция. Искам да стартирам скоростно и да вляза в първите 15. По-късно, ако това се случи, имам истински шанс за подиум", обясни Алберт Попов, който добави, че доброто му представяне в последните месеци е мотивация за следващите му стартове.

"След такива резултати виждаш, че всичко си е заслужавало. Това ти дава стимул да продължаваш да работиш още повече. За най-сладкото през сезона не мога да не посоча Олимпиадата, защото имах много големи очаквания. Радвам се, че останах спокоен. Това ми е пикът на сезона. Смея на твърдя, че съм станал стабилен върху ските, но имаме да работим още малко технически", заяви още Попов, а по повод предстоящото световно първенство във Франция, той каза: "Мисля, че вече сме подготвени за всякакви условия и можем са сме конкурентоспособни."