Алберт Попов направи силно състезание и завърши на 11-о място в любимия си Шладминг, изравнявайки най-доброто си класиране от началото на сезона за Световната купа.

Българинът направи силен първи манш, след който зае деветата, но след това не успя да подобри позицията си, а изгуби две места в последното спускане преди Олимпиадата в Пекин.

А очакванията към Попов бяха сериозни, защото нощният слалом в Шладминг безспорно е любимото му състезние, където в последните две години той зае две шести места, които и до днес са най-добрите му представяния за Световната купа.

В първия манш Попов завърши с време от 52.49, но във втория той бе с почти две секунди по-бавен - 54.23, което го остави на 0.72 секунди зад победителя Линус Щрасер.

Немският скиор спечели с време от 1:46.00 минути, изпреварвайки драматично само с 0.03 секунди норвежеца Ат Ли Макграт.

До последните метри Щрасер се движеше с по-бавно време от Макграт, но в споедлните няколко метра той изкопчи този скъпоценен и победен аванс от 0.03 секунди. Въпреки това в очите на втория Макграт имаше сълзи от щастие, а те бяха заради първия му подиум след тежката контузия в коляното, с която той се бореше.

Третото място днес остана за Мануел Фелер от Австрия, който бе едва 28-и след първия манш, но направи невероятно второ спускане и бе на косъм да открадне победата, заради отпадането на някои от фаворитите.

С днешното си 11-о място Алберт Попов успя да спечели точки за четвърти път за шестте слалома през сезона. Той събра 85 точки и вече е на 21-а позиция в генералното класиране за Малкия кристален глобус в слалома.

В тази дисциплина лидер е норвежецът Лукас Браатен с 257 точки, а за Големия кристален глобус размествания в челото нямаше, където лидер продължава да е швейцарецът Марко Одермат.