Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов ще участва в две дисциплини на Световното първенство в италианския курорт Кортина Д’Ампецо. Шампионатът на планетата предстои от 8 до 21 февруари, а Попов ще вземе участие в слалома и гигантския слалом. Досега през сезона в Световната купа българинът е участвал единствено в дисциплината слалом, където най-доброто му представяне е шесто място в Шладминг (Австрия).

“Моят сезон не започна както трябва, но въпреки това успях да докажа формата, която знам, че имам. Дали мога да постигна още по-добри резултати? Нищо не се знае до края на сезона, наистина съм в добра форма”, каза Попов, който подписа договор за сътрудничество със ски център Банско, където всъщност ще участва и на състезание от Световната купа - в последния уикенд на февруари.

“Тръгвам към Банско с лично мои амбиции - като цяло считам сезона за успешен, ще дам всичко от себе си. Ако направя спускания като тези от последния месец, смятам че всичко е възможно”, добави той.

Попов отчете, че е концентриран върху това, което му предстои в оставащите през настоящия сезон стартове и все още не мисли за Олимпиадата в Пекин догодина.