Алберт Попов се завърна в България след вчерашното си четвърто място във финалите на Световната купа по ски. Българинът се размина с призово класиране в слалома, а четвъртата позиция е най-силното му представяне в елита на световните ски до момента.

“Вчера ме беше яд за тези 16 стотни, но днес вече не ме е яд. Оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде една още по-голяма мотивация да работя повече. Има такива стартове, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Тактиката ми не беше такава, просто теренът наистина ми позволи да дам конкурентно време на първите. С едно прилично каране успях да остана на прилична разлика и във втория манш знаех, че имам шанс. Въпросът беше да се рискува”, анализира вчерашното си представяне Алберт.

Той беше с 22-о време след първия манш в Куршевел, но във втората част на състезанието единствено Хоаким Саларич от Испания бе по-бърз от Попов.

“Получи ми се точно това, което исках да направя. Щастлив съм. Сезонът е успешен. Изпълних целта си, която беше влизане в Топ 5, така че съм наистина удовлетворен и се надявам да си изпълнявам малките цели, които си поставям. Разбира се, че добрите класирания ме мотивират. Карат ме да мечтая още повече”, сподели още най-добрият ни скиор.

Попов изрази мнение, че трябва още повече да кара на върха на възможностите си и добави, че през настоящия сезон на абсолютно всеки старт е бил с точния материал, визирайки екипировката си.

“В края на сезона и тялото започва да се чувства поизхабено. Едното коляно започна леко да ме боли, предполагам, че ставаше дума за възпалено сухожилие. Също така ми направи впечатление, че съм конкурентоспособен до последно, запазих формата си, което значи, че вървим в правилната посока”, обобщи скиорът.