Безпрецедентен требъл спечели Александър Сръндев, след като за трета поредна година спечели допитването за "Спортен талант на публиката" на "Еврофутбол".

21-годишният столичанин, който се състезава основно в триатлона, но участва и в състезания по плуване и лека атлетика, водеше почти през цялото време на допитването, като преди седмица сдаде за няколко дни първата позиция. Въпреки това, Алекс триумфира с 609 вота.

"Еврофутбол" и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" ще организират специална церемония, на която ще връчат символичния чек на Александър. Той ще бъде финансиран със сумата от 4800 лева, благодарение на която ще му бъде закупено професионално колело за триатлон.

Втори остана лекоатлетът Васил Власов с 459 гласа. Трета е 15-годишната Ева Петкова. За нея, както и за 4-тия Христо Панев - триатолнист от Пловдив, бяха отчетени съответно 35 и 27 фалшиви вота, които бяха премахнати от техните резултати. Както вече обяви в правилата, "Еврофутбол" не подкрепя нечестната игра и се обявява против манипулирането на анкетата.

Припомняме, че в допитването за "Спортен талант на публиката" се състезаваха 45 спортисти. Подкрепа получиха 28 от тях, а общият брой на потвърдените гласове е 1890.