Александра Фейгин се класира за финала на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Грац, Австрия.

Родната представителка се зае 18-о място в кратката програма с резултат от 53.87 точки и ще вземе участие в утрешната волна програма.

Първите три места след кратката програма бяха окупирани от рускини. Първа е Альона Косторорная с 84.92 точки, втора е Анна Щербакова със 77.95, а трета е Александра Трусова със 74.95.

"Изключително добро представяне на Александра, изигра всичко чисто. Но, тъй като явно бъркаме сметките на някои мафии, я махат. Занижават умишлено нивото на стъпките с две нива, защото тя заслужава четвърто ниво. Дават й на последния пирует трето ниво.

Сега всичко във фигурното пързаляне се решава от двама души, които са в техническия панел. Просто съм възмутена. За съжаление при жените нямахме съдия, защото се прави жребии през октомври и ние не попаднахме в тази категория.

Имаме съдия изтеглен жребии за жените и за спортните двойки. Ние имаме само четирима представители, които имат право да съдийстват на състезания от този ранг т. нар. ИСУ - съдии. Едната съм аз, но през юли решение, че президентите на федерации нямат право да съдийстват, защото е конфликт на интереси, аз не заминах. Остават трима - двама от тях по здравословни причини не можаха да отидат, за това и при мъжете бяхме без съдия", сподели за БНР президентът на Българската федерация по кънки Татяна Йорданова.