Александра Фейгин остана на предпоследното 23-о място във волната програма на Олимпиадата, след като направи много грешки в своята програма.

Нашата представителка игра нервно на фона на музиката "Жар птица" от Игор Стравински и изпълни само четири от 12-те си елемента без никаква грешка.

За жалост дори се стигна до падане при комбинацията от троен луп-двоен тулуп-двоен луп.

Фейгин получи оценка 49,89 за елементи и 51,26 за качеството на изпълнението си плюс една наказателна точка. Така с общ резултат 159,31 тя е на предпоследното място, като само финландката Джени Сааринен е с по-слаб резултат.

Класирането на българката за финала е голям успех, тъй като тя е едва третата представителка от нашата страна след Виктория Димитрова и Цветелина Абрашева.

"Бях се концентрирала главно за кратката програма и исках да се класирам за волната. Контузията ми попречи и започнах подготовка по-късно. Олимпиадата остава за мен невероятна емоция. Още не мога да повярвам, че бях на олимпийския лед и се надявам след 4 години отново да представям България. При падането коляното ме заболя и още не мога да го сгъвам", каза Фейгин след излизането си на леда.

Тя стартира трета във финала и затвори българското участие на Игрите в Пекин.