Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели многобоя на Световната купа в София за трета поредна година. Петте грации не допуснаха изненада и при днешната си поява на килима в зала "Арена Армеец". Те изнесоха хипнотизиращ спектакъл с композицията си с 3 обръча и два чифта бухалки и не оставиха никакъв шанс на конкуренцията.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова вдигнаха феновете на крака с изпълнението си върху музиката от саундтрака на филма "Най-великият шоумен".

Те получиха оценка от 24,400 - 16.500 за трудност и 7.900 за изпълнение, макар да имаха едно изпускане на бухалка, което се наказва с 0,7. Така, след като вчера за съчетанието им с пет топки съдиите дадоха оценка от 24.950, "диамантените момичета" спечелиха многобоя с общ сбор от 49,350 точки.

На второ място остана ансамбълът на Италия, който допусна грешки и получи оценка от 23,900. Общият сбор на италианките в многобоя е  48,200.

Бронзовите медали грабнаха момичетата от Япония, които получиха за днешното си съчетание 23,050 точки, а изиграната от тях вчера композиция с пет топки бе оценена с 23,750.

Снимка: БТА

Снимка: Bulphoto

Снимка: БТА

Снимка: Bulphoto

Снимка: БТА