Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще пропусне предстоящото в края на месеца европейско първенство в Киев, съобщи БНР. Шампионатът ще се проведе от 26 до 29 ноември, но без българския отбор, след като стана ясно, че една от грациите е с положителен тест за COVID-19.

Заразената с коронавирус гимнастичка е Ерика Зафирова. Всички останали състезателки от ансамбъла са добре, но ще прекарат минимум 10 дни под карантина, спазвайки разпоредбите.

Боряна Калейн и Катрин Тасева, които ще представят страната ни индивидуално, продължават подготовката си за първенството в украинската столица. Сходна е ситуацията и с Ева Брезалиева и Стиляна Николова, които бяха с COVID-19, но са възстановени и продължават тренировките си за Киев.

При Татяна Воложанина ситуацията е била по-тежка и се е наложило да бъде приета в болница с двустранна бронхопневмония. След отрицателен PCR тест тя е изписана и се възстаноявава.

От ръководството на родната художествена гимнастика не изключват нищо и са готови за всякакви сценарии предвид менящата се ежедневно обстановка, но треньорите и състезателките на индивидуално, както при жени, така и при девойки, продължават да се готвят с желанието да участват в Киев.