Голямта ни звезда в плуването, бе гост в студиото на "Спортал", където за пореден път коментира скандалите, обхваналите този спорт у нас.

Конфликтът на Иванов с хора от федерацията не е тайна, като учещият и трениращ в САЩ плувец обяви преди няколко седмици, че повече няма да тренира с националния тим.

В днешното си интервю обаче той уточни, че тук не става въпрос за отказ да се състезава за България. Мечтата му е да донесе медал за страната ни от голямо първенство, но той не спести нови критики към федерацията.

"Дали ще се състезавам за друга държава? Единствено ако федерацията спре да си върши работата, не върви напред и не дава възможност на всички таланти да се развиват. Тогава не само аз ще помисля за такова развитие. Но ако си вършат работата и ни помагат на нас да се развиваме, не мисля, че някой ще смени флага. Винаги съм бил горд, че се състезавам за България. Още от малък чувството да се състезаваш за България е различно. Не мисля да сменям държавата въобще.

Винаги ще вярвам, че един ден мога да донеса злато на България. Пожелавам си в плуването да няма допинг и да видите другите колко са далеч от мен. Говоря за хората, които са преди мен. Но проблемът с допинга го има във всички спортове.

Никой не застана зад момчетата, което, според мен, не е правилно. Но каквото сме говорили, говорили. Няма смисъл да го коментираме. Да оставим момчетата, които бяха въвлечени в този скандал без да са виновни, да тренират. Да си гонят европейското и световното. Мисля, че имаме шаносове и за европейска, и за световна титла при юношите през тази година. Така че може да е силна година за нашето плуване.

На държавното първенство не съм си говорил с тях по тази тема. Те си имат подготовка, имат си треньори. Надявам се да не им тежи скандала, защото те не са виновни, каквото и да е станало.

Като застанем зад блокчетата и трябва да плуваме за България - плуваме за България.

Аз лично не пия нищо. В моя университет в САЩ на никой от отбора не дават нищо. Възстановяваме с храна, сън, разтягане. За мен няма нужда от такива неща. Единствено взимам кофеин преди старт за събуждане. Нищо друго. Това е в рамките на позволеното. Ако има допингконтрол, всичко да ти е наред", сподели той.