Голямата надежда на родното плуване - Антъни Иванов, не остана безучастен покрай разразилите се скандали около този спорт в последния месец.

Иванов, който вече няколко години учи и тренира в САЩ, нападна федерацията и нейните методи, като също така се усъмни и в някои от колегите си от националния тим, с които дори стигна до размяна на реплики в социалните мрежи.

В същото време Иванов даде невероятно време на дисциплината 200 ярда бътерфлай в САЩ, което бе с 0,39 секунди по-добро от това на Майкъл Фелпс.

Плувецът ни в момента е в България за държавния шампионат, като даде интервю за "24 часа".

Той призова всички около разразилия се допинг скандал да преминат детектор на лъжата, за да се установят виновните, които според него в никакъв случай не са състезатели. Ето какво още каза Иванов по темата с родната федерация.

"Видях се със Здравко Баблаков, засичаше ми тренировката. Той знае, че не е направил нищо нередно. Объркан е и чака да види какво ще се случи. Надеждите са, че ще може да се състезава, защото при наказание от 4 години тези момчета приключват с плуването.

Състезателите ще миант през детектор на лъжата. Според мен през него трябва да минат всички - треньор и ръководство.

Трябва да има промяна в българското плуване, но едва ли аз съм човека, от когото ще тръгне. Следвам моито цели, вече след време, ако се кача на високо ниво, ще направя всичко за родното плуване.

Едва ли ще съм на лагерите с националния отбор. Случват се такива неща, представете си да стане и с мен, послед трябва да обяснявам, че не съм вземал нищо.

Не съм се обидил на Йосиф Миладинов по никакъв начин. Той е на 17, и аз преди 4-5 години бих реагирал така. С времето човек се учи как да подхожда в подобни ситуации.

Не сме в конфликт, в един отбор сме и плуваме под един флаг. Дуелите между нас в басейна могат единствено да ни помогнат да записваме по-добри времена", заяви Иванов.

Той се готви за участие на 200 метра бътерфлай на Олимпиадата, като сподели, че няма амбиции да участва на 100-те метра в този стил, за да хвърли всички сили в коронната си дисциплина.