Родната федерация по вдигане на тежести стои на власт благодарение на клубове фантоми, заяви пред БТВ Антон Коджабашев - носител на три световни и три европейски титли в този спорт.

Той хвърли обвиненията към президента на федерацията Неделчо Колев и дясната му ръка Борислав Гидиков, които подобно на него са успешни щангисти, с титли от световни и европейски първенства, а Гидиков има и титла от Олимпиадата в Сеул.

"Нямам амбиции за власт, но не мога да стоя безразличен. Болно ми е от това, в което се е превърнал спортът, на който отдадох живота си. Вървим стремглаво към пропастта.

Тези хора са обърнали федерацията на феодализъм. Управляват чрез кухи клубове, които излизат наяве само за Общите събрания.

Има толкова много клубове, а в някои възрасти на държавните първенства не се връчва сребърен медал, защото просто няма втори участник", сподели Гидиков.

Бившият национален селекционер Пламен Аспарухов пък добави: "Как е възмможно, федерация с милион и половина бюджет да отпуска такива смешни пари.

Треньорите взимат по 5000 лева годишно. Тези хора как да издържат семействата си? В същото време хората от федерацията тънат в разкош".