Някогашната голяма звезда в колоезденето Ян Улрих е задържан без право на пускане под гаранция във Франкфурт за физическо насилие над проститутка.

44-годишният ас, роден в Източна Германия, взе титлата на пистово колоездене от Олимпиадата в Сидни 2000, има в кариерата си и спечелен "Тур дьо Франс" през 1997 г.

Улрих е едно от най-големите имена в този спорт за последните 30 години, а както се случи с много такива, бе уличен за употреба на допинг. Преди няколко години той отказа да върне олимпийските си медали (има и сребро, и бронз).

Обвиненията към него във Франкфурт са за атака - първоначално словесна, а после и физическа, срещу момиче на повикване. Инцидентът е станал в елитен хотел в града, а има и свидетели на насилието.

Само преди седмица Улрих бе задържан, но веднага пуснат, след като атакува турист в съседна на неговата къщичка в курорта Майорка. Не се е стигнало до бой, само до обиди.

Не такъв обаче е бил случаят във Франкфурт, а медиите в Германия разкриват, че някогашният ас в колоезденето има проблеми с алкохола и се забърква в такива случки редовно от известно време - след раздялата му със съпругата Сара преди 24 месеца.