Аржентина поднесе огромна сензация в света на спорта, след като победи с 25:15 Нова Зеландия на ръгби, в мач от турнира на Трите нации.

Срещата в Сидни, Австралия, остава историческа за играта за честни и корави мъже, след като е първа за Пумите над най-страховития и могъщ противник.

Николас Санчес отбеляза всички точки за победителите при историческия резултат - едно есе, 6 наказателни удара и една добавена точка, за да даде тон за луди празненства в сектора на аржентинските фенове.

Ол Блекс отговори с есета на Сам Кейн и Калеб Кларк, но не успя да обърна мача, след като изоставаше с 3:16 на полувремето.

За първи път от 9 години новолезаландската машина е победена два пъти поред - австралийците нанесоха поражение преди седмица като част от същата надпревара.

А Аржентина с основание ще се гордее. Това бе мач №30 в историята срещу колоса в черни екипи, като дотук бе записан само един равен резултат през далечната 1985 г.

Embed from Getty Images

Още по-впечатляващо е, че този тим на Пумите не бе играл официална среща от 402 дни - преди 13 месеца за последно той гастролира на Световното първенство в Япония.

"Това е голям ден, велик ден за страната ни, за спорта в Аржентина и за всеки фен - емоционален бе капитанът Пабло Матера. - Нищо никога не става лесно за аржентинците, не само в спорта. Днес намерихме сили отвъд тези, които имаме, за да се справим с този противник."

"Трябва да призная, че тяхната защита бе просто невероятна - каза капитанът на Ол Блекс Сам Кейн. - В добавка и ние не бяхме на ниво, като двата фактора са достатъчни в ръгби, за да не спечелиш мача."

Embed from Getty Images