Йонас Вингегор от отбора на "Йъмбо-Висма" спечели етап №16 от колоездачната обиколка на Испания, който завърши с изкачване в кантабрийската местност Бехес.

Датският ас, който е двукратен шампион на "Тур дьо Франс" в последните две години, остава втори в генералното класиране на "Вуелта", като пред него е лидерът Себ Къс (с 29 секунди аванс), а трети е словенецът Примож Роглич от същия отбор.

Но триумфът на Вингегор не го зарадва истински, а в очите на победителя имаше сълзи.

По-рано днес тимът на "Йъмбо-Висма", пълен доминатор на Обиколката на Испания, получи ужасяващата вест, че един от асовете му е претърпял тежък инцидент.

Нейтън ван Хойдонк, който не е част от отбора за това състезание, но бе основна фигура на "Тура", е катастрофирал с автомобила си в белгийския град Калмтут, като до него е била бременната му съпруга.

Колоездачът е изпуснал напълно контрол върху колата, като първите съмнения са, че е получил инфаркт, докато е шофирал.

Ван Хойдонк е закаран в болница в кома, като животът му е бил в опасност, но последните вести привечер са, че е върнат в съзнание и поне е сигурно, че няма мозъчни травми.

Съпругата му е невредима, но е в шок, като ще мине пълни прегледи.

"Когато чух новината по обяд, просто не знаех къде съм - каза Вингегор след етапната победа. - Нейт е един от най-добрите ми приятели, съотборник... Целият тим е в шок.

Беше в мислите ми през цялото време, докато карах. Победата е само и единствено за него. Чакаме добри новини и сме с него."