Австралиецът Кейдън Гроувс спечели четвъртия етап от колоездачната обиколка на Испания.

Състезателят на "Alpecin-Decueninck", успя да спечели класическия спринтьорски етап, който бе първият от началото на "Вуелтата", преминал без драми и гафове.

Етапът се състоеше от 183 предимно равни километра между Андора и Тарагона, които съвсем очаквано приключиха с надпревара между класическите спринтьори.

А най-добър от тях се оказа Гроувс, който след етапната си победа в Испания преди година и тази на "Джирото" преди няколко месеца, успя да спечели етап и в третата голяма обиколка, на която участва.

Освен това той направи "Alpecin-Decueninck" първия до момента тим през годината, спечелил етап във всяка от големите обиколки.

Иначе днес етапът бе с доста спокойно темпо след височините в Андора вчера. Темпото не бе високо, а промени в битката за генералното класиране нямаше.

Миналогодишният победител Ремко Евенепул ще продължи да е облечен в червено, като има пет секунди аванс пред Енрик Мас и 11 пред Лени Мартинес, докато на 31 секунди зад него е победителят от "Тура" - Йонас Вингегор, но все пак говорим за твърде ранен етап от обиколката.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО