Около 50 000 зрители се събраха на трибуните на "Suncorp Stadium" в Бризбън, за да гледат решаващия мач по ръгби между Куинсланд и Ню Саут Уелс.

Според организаторите, това е най-голямата посещаемост на спортно събитие от началото на пандемичната обстановка по света и спирането на спортните състезания.

Официално продадените билети за срещата са били 49 155, но се предполага, че с официални лица и допълнителни ВИП покани, публиката на мача е минала 50 хиляди.

Австралийците твърдят, че никъде на планетата не е имало толкова хора на спортно събитие в пандемичната обстановка.

Мачът бе финал на първенството и бе спечелен от Куинсланд с 20:14, с което тимът на виолетовите вдигна и титлата. На трибуните се пиеше бира, пееше се традиционно, както е винаги на ръгби в тази страна. Немалко медии в страната протестираха срещу това да бъдат продавани толкова много билети за двубоя, като на практика той бе пълен.

И това не остави никаква възможност за дистанция между феновете.

Ден по-рано, на 17 ноември, щатът Куинсланд отпусна мерките срещу пандемията за първи път от месец юли, но много от ограниченията остават в сила.

В региона има над 1 милион заразени за целия период на ковид обстановката, но напоследък броя на случаите, регистрирани за всеки 24 часа, спадна.

Снимка: Getty Images