Ултрамаратонецът Краси Георгиев тръгва на 55-часово бягане, което е поредното предизвикателство пред него.

Атлетът се включва в програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и ще изпита възможностите на физиката и психиката си на 28-и септември.

Краси ще се опита да издържи физически и психически в продължение на повече от две денонощия, но вече изцяло във външна среда, където влияние ще окажат и метеорологичните условия.

Събитието е замислено като "Празник на мотивацията" не само за любителите на бягането, а целта е присъединилите се да открият своя стимул да бъдат активни.

Може да се включи всеки, който желае, независимо дали ще използва времето, за да тича, кара колело, кънки, скейтборд или просто да походи.

Идеята е да се популяризира спорта и въобще физическата активност, тъй като статистиката за българите е стряскаща и в това отношение - едва 10% от населението у нас спортува активно повече от два часа на седмица.

За да се промени това, основен ключов елемент е мотивацията.

В случая на Краси, през тези изтощителни часове отново ще помагат неговите лични "супер герои" - децата, преборили рака. Отново с подкрепата и на приятелите на атлета от сдружение "Деца с онкохематологични заболявания", ще бъдат събирани пари за спортни мероприятия.

Предизвикателството "55 часа" стартира на 28-ми септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, ще премине покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в Цар-Симеоновата градина в центъра на града, където да се превърне в "Празник на мотивацията" - част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ.

Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие "36 часа" той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за "Игри за победители" в Москва, където спечелиха 27 медала.