Българските фехтовачи спечелиха златото и в отборната надпревара на големия международен турнири за кадети "Сабята на Етрополски".

В много оспорван финал нашите надвиха представителите на много силната школа на Унгария с 45:43. Ден по-рано Тодор Стойчев спечели индивидуалното състезание, което е изключителен успех.

Сабльорът, с треньор Ивайло Воденов, победи петима представители на силната школа на САЩ, а на финала се наложи с 15:9 над Кирк Чайевски от американския тим. Стойчев и останалите призьори в индивидуалната надпревара бяха наградени от вицепрезидента на БОК Любо Ганев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Двамата ръководители поздравиха присъстващите на турнира в зала "Асикс Арена" и им пожелаха успех.

При кадетките шампионка стана американката Зое Ким, спечелила много оспорвания финал с Алина Корольова от Русия. Призьорите в тази надпревара бяха наградени от Анатоли Илиев - организационен секретар на "София - европейска столица на спорта.

Столична община подкрепи преди четири години тези състезания за да могат те да са част от веригата за европейската купа.

На официалното награждаване присъстваха още Запрян Ванчев - директор на академията-организатор "Васил Етрополски, Офелия Кънева - член на Управителния съвет на Академия "Васил Етрополски" и др.

На турнира видяхме над 500 млади световни звезди, представители на 28 държави.