България зае четвъртото място в общото класиране по медали на Европейското първенство по борба в Будапеща.

Родните борци завоюваха общо 10 отличия. две от тях бяха златни, четири сребърни, както и четири бронзови.

На най-високото стъпало в унгарската столица стъпиха Тайбе Юсеин в категория до 62 килограма при жените, както и Кирил Милов в категория до 97 килограма при мъжете класически стил.

България имаше още четирима финалисти на шампионата, които за съжаление загубиха своите финални схватки и трябваше да се задоволят със сребърни отличия. При дамите това бяха Миглена Селишка в най-леката категория до 50 килограма, както и Евелина Николова в категория до 57 килограма.

Със сребро остана младият Едмонд Назарян в категория до 60 килограма класически стил, а в свободния стил Ахмед Батаев донесе първи финал на България от девет години насам, но не успя да се пребори за титла в категория до 92 килограма.

В свободния стил бронз на страната ни донесоха Георги Вангелов и Рамазан Рамазанов, а при класиците с бронз се отличия Айк Мнацаканян в категория до 82 килограма.

Бронзово отличие за България имаше и при жените, като то бе спечелено от Юлия Янева.

На първо място в отборната надпревара завърши отборът на Турция, който си тръгна от Будапеща със 17 отличия, 7 от които златни.

С медал по-малко, но само с три златни, на второ място остана Азербайджан. Третото място зае Грузия с 10 отличия, две от които златни.

Разбира се, не трябва да забравяме, че Европейското първенство в Будапеща остана без борците от Русия, които щяха да объркат сметките в почти всяка категория.