Четири титли спечелиха националките ни по борба на турнира "Яшар Догу" в Истанбул, последна проверка преди олимпийските игри Токио 2020.

Световната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин постигна 4 победи в категория до 62 кг, като на финала победи Аявлум Касимова (Казахстан) с 13:2.

Евелина Николова (59 кг), двукратна европейска вицешампионка, също записа 4 успеха, а в решителната схватка за златото тушира Eйми Беллавиа (Канада).

Еврошампионката Миглена Селишка обаче се нуждаеше от 5 победи, за да ликува при 50-килограмовите. На финала нашите момиче победи двукратната световна вицешампионка Алина Вук (Румъния) с 9:2.

Първа в категория до 65 кг стана и София Георгиева след 3 успеха, като на финала се справи с Айна Темиртасова (Казахстан) с 3:1.

Днес на финала ще се бори Мими Христова (68), като нейна съперничка ще бъде Оливия ди Бакко (Канада), шампионка от панамериканските игри. Европейската ни шампионка от 2020-а до момента има 3 победи.

"Много добра проверка преди олимпиадата, момичетата все още не са във върхова форма, но показаха невероятен характер", каза селекционерът Петър Касабов.

При мъжете в свободния стил Георги Вангелов, който е с квота за олимпиадата, се окичи с бронз в категория до 57 кг, след успех с технически туш над грузински борец.