В три пълни с адреналин дни протече кръгът от Европейската купа по ветроходство в Клас "Лазер" във Варна.

37 яхти от България, Украйна и Румъния се състезаваха за трофея на Европейската Лазер Асоциация, домакинстван от Община Варна и Спортен клуб Черно море Бриз, Варна. Надпреварата беше за три класа Лазер - Стандарт (олимпийски за мъжете), Радиал (олимпийски за жените) и младежкия 4,7.

ВИЖТЕ АТРАКТИВНИТЕ СНИМКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КУПА В ГАЛЕРИЯТА>>>

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Трите дни предложиха разнообразни метеорологични условия - от безветрие през променлив вятър и дори малка буря. Надпреварата е част от програмата на "Варна - Европейски град на спорта", с домакини Община Варна и спортен клуб Черно море Бриз.

Класирането за младежи и девойки в Лазер 4,7 оглавиха Диана Маркова от ОМК Несебър 2000, последвана от Радослав Гавраилов от Яхт-клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна, и Давид Бинев от яхт клуб Порт Бургас.

В клас Радиал купата при жените и голямата победа взе Мариела Николова от Черно море Бриз, като тя остана и трета в генералното класиране.

В клас Стандарт първото място е за Валерий Кудряшов, а трето се заема от Любен Тенекеджиев от Порт Бургас, който взе купата при младежите под 21 г. в същия клас.

Надпреварата е генерална репетция за предстоящото във Варна през 2021 година Европейско първенство, на което се очакват над 350 яхти.

В края на месеца предстои кръг от Световната купа в Япония, на който също ще участват водещите ни състезатели.

ВИЖТЕ АТРАКТИВНИТЕ СНИМКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КУПА В ГАЛЕРИЯТА>>>

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ