И българско знаме се появи на трибуните на залата в Денвър, щата Колорадо, където шампионите на НХЛ от Колорадо Аваланч играха изключително важен пети мач от плейофната серия срещу Сиатъл в първия кръг на Западната конференция.

Малкият роден трибагреник бе в ръцете на хлапе, а на него посланието бе... на руски език, при това доста трудно разбираемо: "Александър, аз съм вратар. №3 зад теб." Георгиев е роден у нас, в Русе, но има двойно гражданство и пази вратата на руския национален отбор. Като руснак е и картотекиран в Националната хокейна лига.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ДВАТА МАЧА В НХЛ ТАЗИ СУТРИН>>>

Той направи нелош мач, спаси 26 удара, но допусна три шайби зад гърба си и това бе достатъчно за загубата на Колорадо с 2:3, която пък даде аванс в серията на Сиатъл - 3-2 победи. Така шампионите трябва да избегнат поражението навън в шестия двубой, за да не отпаднат рано-рано. Ако има мач №7, той отново ще е в залата на Георгиев и компания.

Сиатъл е дебютант в плейофи на НХЛ, този отбор се появи на сцената едва преди две години. Очакваше се Колорадо да спечели този мач и да вземе решаващ аванс в серията, а сега шампионът трябва да оцелее като гост.

Друга изненада имаше в Бостън, където домакините - завършили редовния сезон с куп рекорди и като фаворит №1 за титлата, загубиха от Флорида с 3:4.

В овъртайма победно вкара Матю Ткачук, с което серията върви при 3-2 за Мечоците, които можеха да я затворят у дома с победа. И тук очакванията бяха съвсем различни - за успех на домакините и приключване на интригата още тази сутрин.

Сега Пантерите от Флорида си дадоха шанс в своята зала да изравнят, а ако стигнат до мач №7, той отново ще е в Бостън.