След почти две години далеч от спорта, "златната" Симон Байлс се завърна на голямата сцена подобаващо.

Американската суперзвезда в спортната гимнастика спечели рекордната осма титла в многобоя от националния шампионат на САЩ.

Всичко това идва две години след нейното сензационно оттегляне от спорта, дошло в разгара на Олимпиадата в Токио, когато всички очакваха Байлс да спечели няколко златни отличия.

19-кратната световна шампионка посочи като причина за оттеглянето си своето ментално здраве, трудностите да се справи с напрежението и очакванията, както и случаят със скандалния лекар на националния отбор Лари Насар, чиято жертва е била и самата Байлс.

И след почти две години далеч от спорта, тя обяви своето голямо завръщане, което се състоя в началото на месеца на турнира "US Classics", където тя предизвика истински фурор след публиката, но все пак говорим за състезание с по-скоро шоу характер.

Съвсем друго обаче е нивото на националния шампионат на САЩ, където Байлс отново показа страхотно представяне и спечели своята осма титла, десет години след първото си отличие, което грабна на 16.

Четирикратната олимпийска шампионка получи обща оценка от 118.450 точки в многобоя, а титлата бе подсигурена с последното съчетание на земя, за което тя получи 15.400 точки.

Така тя вече е едноличен №1 в американската спортна гимнастика. До момента седем титли освен Байлс имаше Алфред Йоахим, спечелени до далечната вече 1933-а.

А триумфът по този начин на националния шампионат означава само едно нещо. Симно Байлс е насочила поглед към Париж, и се готви за завръщането си на най-голямата спортна сцена.