Белгиецът Вуут ван Арт е победителят в седмия етап на "Тур дьо Франс", изминавайки 168-километровия участък за 4:21.22 часа.

По този начин 25-годишният състезател на "Юмбо-Висма" се превърна в първия участник с две етапни победи в тазгодишната обиколка на Франция, след като спечели и петия етап пред два дни.

Днешният етап бе може би най-вълнуващият от началото на Тура, а в драматичния финален спринт най-съобразителен се оказа Ван Арт. Той отлично прецени момента на своята атака, като на финалната линия остави с около два метра зад себе си Едвалд Боасон и Бриан Кокар.

Все пак в най-важната класация - тази за "жълтата фланелка", ситуацията остава непроменена за втори пореден ден.

Тя остава притежание на британеца Адам Йейтс от отбора на "Мичелтън-Скот", като общото му време за седен етапа е 30 часа и 36 минути.

Все още обаче е твърде рано в Тура, за да се мисли за краен победител, защото само на няколко секунди зад лидера, се поместват десетки други колоездачи.

В челото са и двамата големи фаворити, като словенецът Примож Роглич е втори със само три секунди изоставане, а миналогодишният шампион Еган Бернал от Колумбия изостава с незначителните 13 секунди.

Снимка: АР/БТА