Звезди от различни сфери са изявили желание да присъстват на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 12 до 14 април в "Арена Армеец".

За подкрепа на българските момичета в залата ще са актьорите Мариан Вълев, Ина Добрева, Станислава Николова, Доротея Толева, спортистите Тереза Маринова, Кубрат и Тервел Пулеви, Александра Жекова, бившите звезди в спорта ни Любомир Ганев и  Владимир Николов, певицата Маргарита Хранова и много други.

Кавалер на Световната купа тази година е Димитър Бербатов, който също ще бъде в залата по време на състезанието. Наскоро той участва във фотосесия и кампания за подпомагане на кауза на федерацията.

По покана на президента на федерацията Илиана Раева тук пристигат всички от Техническия комитет по художествена гимнастика към Световната федерация.

Технически делегат на състезанието ще бъде американката Каралайн Хънт, която ръководи състезанието с българката Даниела Велчева, която е главен съдия. Надпреварата ще бъде зорко наблюдавана и от председателя на комитета Наталия Кузмина.

"Всички детайли по организирането на състезанието са направени. От понеделник работим по цял ден в зала "Арена Армеец". Тук пристигат едни от най-авторитетните съдии на държавите, които ще вземат участие. За България съдии ще бъдат Филипа Филипова и Християна Тодорова. Филипа ще съдийства на индивидуалното. Тя е с изключителен опит и авторитет сред колегите си в целия свят. Християна набира скорост и само за две години успя да повиши категорията си като съдия и да покаже прекрасен потенциал за съдия", обясни Даниела Велчева.